ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA

• ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA

4 Mayıs 2018 tarih ve 30411 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘’Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği’’ hükümlerine göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse asansörün güvenli olarak çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez periyodik kontrolünü yaptırmaktan ,kontrol sonrası şayet var ise raporda belirtilen eksikliklerin giderilmesinden ve yıllık muayene kontrol ücretinin ödenmesinden sorumlu kılınmıştır.

Yine aynı yönetmelikte, İlgili idareler, kendi sorumluluk alanı içerisinde bulunan asansörlerin periyodik kontrolü için Bakanlık tarafından yetkilendirilen herhangi bir A tipi Muayene Kuruluşu ile protokol yapmaktan sorumlu kılınmıştır.

Belediyemiz, bu nedenle ilçe sınırımız içinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrol işi için asansör konusunda akredite olmuş A tipi Muayene Kuruluşu Asansör Kontrol Muayene Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Taahhüt Tic.Ltd.Şti. ile protokol imzalamıştır.

Yapılan protokolde yer alan yıllık kontrollerle ilgili ücretler ,4 Mayıs 2018 tarih ve 30411 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan ‘’Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği ’’Ek 1 ’e göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2020 yılı için hazırlanan Periyodik Kontrol Taban ve Tavan ücretlerinden taban ücretleri baz alınarak hazırlanmıştır.

Yıllık kontrol ücretleri , 5 Durağa kadar 286 TL+KDV / 6-10 durak arası 324 TL+KDV /11-15 durak arası 381 TL+KDV /16-20 durak arası 457 TL+KDV /21-25 durak arası 533 TL+KDV /26- 30 durak arası 609 TL+KDV/ 30 durak üzeri 685 TL+KDV ’dir.

Bünyesinde asansör bulunan bina sorumlularının / apartman ve site yöneticilerinin, iletişim bilgileri aşağıda belirtilen Asansör Kontrol Muayene Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Taahhüt Tic.Ltd.Şti. ile irtibata geçerek asansörlerin periyodik kontrollerini / muayenelerini yaptırmaları önemle duyurulur.

Kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanızı, kontrol sonrası raporlarınızı alarak, Şayet var ise ; raporda belirtilen eksik ve hataları gidermenizi ve binanızdaki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamanızı bekliyoruz.

Anılan yönetmelik gereği, Asansörlerin Yıllık Kontrolleri hizmetinin yerine getirilmesinde göstereceğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dilerim. Saygılarımla, A Tipi Muayene Kuruluşu

İletişim Bilgileri Adres : Davutdede Mah.Conk Sok.No:24 D:4 Yıldırım/BURSA Tel : 0224 360 06 01 /0536 994 45 22 ; E-mail : asansorkontrolbursa@gmail.com